الزامات ورود ایران به باشگاه نسل پنجم اینترنت

به گزارش مهسان بلاگ، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات در خصوص ضرورت همراه شدن با این فناوری بگفت: بین فعال بودن و منفعل بودن در مواجهه با تکنولوژی یک انتخاب داریم. انتخاب طبیعی و منطقی این است که فعال باشیم و دارای برنامه. وزارت ارتباطات نیز با همین دیدگاه جلو رفته است.

الزامات ورود ایران به باشگاه نسل پنجم اینترنت

ستار هاشمی اضافه کرد: در دو سه سال گذشته برای دستیابی و اجرای این تکنولوژی برنامه ریزی کردیم و برنامه های مدون را در دستور کار مطالعاتی خود قرار دادیم. وزارت ارتباطات به تکنولوژی نسل پنجم کاملاً با یک نگاه هدفمند و در زمان مناسب ورود کرده است چراکه اگر در مقطعی که نقطه عطف این تکنولوژی است به آن ورود نکنیم، فناوری ما را غافلگیر می کند.

معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: به بار نشستن این پروژه در راستای ایجاد آمادگی برای جذب تکنولوژی است. اگر صحبت از خودروی خودران و هوشمند می کنیم، اگر صحبت از جراحی از دور می کنیم، اگر ربات های هوشمند توجهمان را جلب می کنند، برای دستیابی به آن باید بستر مناسب را ایجاد کنیم.

هاشمی گفت: درنتیجه مطالعات اجرا شده در خصوص نسل پنجم ارتباطات وزارت ارتباطات به این نتیجه رسید که استفاده از ظرفیت های فناورانه در هر مقطع جزو شروط اصلی پیشرفت در حوزه فناوری است. ضمن این که وزارت ارتباطات تکلیف دارد تا ده درصد از ترافیک شبکه ملی اطلاعات را بر بستر تکنولوژی های نوین ارائه کند.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات در خصوص گوشی هایی که برای استفاده از نسل پنجم ارتباطات مناسب هستند، اضافه کرد: در حال حاضر گوشی هایی که امکان پشتیبانی از نسل پنجم ارتباطات را داشته باشند محدود است اما به این معنی نیست که ضرورتاً این گوشی ها گران قیمت هستند. بلکه در دسته گوشی هایی با قیمت نرمال در بازار می توان شرایط استفاده از این تکنولوژی را فراهم کرد. البته نسل پنجم ارتباطات به صورت پایلوت اجراشده است تا امکان ارزیابی میدانی بسیاری از عوامل مختلف و مرتبط فراهم و به تبع آن فرصت رسیدگی به مسائل ایجاد شود. کمبود گوشی و تهیه مودمی که برای اتصال به آن نیاز است، ازجمله موارد مهمی است که در گام های بعدی به آن رسیدگی خواهیم کرد.

هاشمی بابیان این که پیاده سازی کامل نسل پنجم ارتباطات حساب شده و به صورت مرحله ای پیش خواهد رفت، گفت: مرحله اول این تکنولوژی به صورت پایلوت در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شده است و پس از طرح پایلوت، پنج نقطه از شهر تهران با مشارکت اپراتورهای همراه اول و ایرانسل به نسل پنجم ارتباطات مجهز خواهد شد. ادامه این فرایند تا تجهیز کامل کشور در دستور کار اپراتورها قرارگرفته است.

او در خصوص تعامل اپراتورها در این طرح گفت: اپراتور ایرانسل نقش مشارکتی بسیار فعال در راه اندازی سایت مرتبط با اجرایی شدن طرح پایلوت نسل پنجم ارتباطات داشت. برای تست کردن این فناوری در کشور تعاملات ما محدود به یک وندور خاص نبود و با آزمایشگاه های تحقیقاتی زیادی تعامل کردیم و درنهایت به جمع بندی رسیدیم.

هاشمی اشاره کرد: فرآیند مطالعاتی 5G را از دو سال قبل آغاز کردیم و از صاحب نظران و خبرگان این حوزه دعوت کردیم که برای تبادل نظر در خصوص پروژه به ما بپیوندند. درنهایت بر اساس مطالعاتی که در سطح دنیا داشتیم نقشه راه را طراحی و تدوین کردیم.

وی اضافه کرد: متناسب با آن نظرات نقشه راه و تقسیم مسئولیت هایی که در نظر داشتیم، اجرای نسل شبکه پنجم در ایران در دستور کار قرار گرفت و همان طور که رئیس جمهوری محترم اعلام کردند، اکنون شاهد راه اندازی اولین شبکه نسل پنجم ارتباطات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات هستیم.

معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: نسل پنجم شبکه ارتباطات، صرفاً یک زیرساخت ارتباطی نیست. فناوری 5G بسترساز زیست بوم داخلی برای اقتصاد است که می تواند محرک اصلی پیشرفت اقتصاد دیجیتال باشد. زیست بومی که کاربردهای فراوان دارد.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات اضافه کرد: یکی از کاربردهای مهم نسل پنجم ارتباطات بحث جراحی از راه دور است که پس از پیاده سازی کامل نسل پنجم ارتباطات می تواند ارائه خدمت به صورت عادلانه در همه نقاط جغرافیایی کشور را فراهم کند. در این کاربرد 4G، تأخیر نقش حیاتی بر موفقیت آمیز بودن عمل دارد.

وی ادامه داد: ورود به بحث خودروی هوشمند و خودران که تحولات تکنولوژی در دنیا نشان داده که این اتفاق خواهند افتاد. این که آمادگی لازم برای این کار را داشته باشیم نکته بسیار حائز اهمیت است. اکنون برخی از صنایع از ظرفیت هایی که هوش مصنوعی ایجاد کرده است، استفاده می کنند اما فایو جی این ظرفیت را فراهم می کند که به جای ربات بتوان از ربات همکار (Cobot) استفاده کرد. تعداد زیادی ربات که می توانند با همکاری یکدیگر محصولی را تولید کنند. این به شدت بهره وری را افزایش خواهد داد.

هاشمی با اشاره به این که بحث راه اندازی نسل پنجم تلفن همراه، در راستای اسناد بالادستی شامل اسناد معماری کلان و اهداف شبکه ملی اطلاعات قرار می گیرد و جزو مصوبات شورای عالی فضای مجازی است، تشریح کرد: معماری شبکه نسل پنجم ارتباطات مبتنی بر فکر افزار است و با توجه به این که در حوزه های فکر افزاری و نرم افزاری شرایط ویژه ای داریم، به دنبال آن هستیم که ضمن انتقال این تکنولوژی امکان جذب آن را هم فراهم کنیم. به همین دلیل از تمامی ذینفعان این بخش مانند حوزه های دانشی، دانشگاه ها، سندیکای مخابرات و نظام صنفی رایانه ای دعوت کردیم که پای کار بیایند تا این مهم رقم بخورد.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

مجله سامی: مجله سامی: انجمن های گفتگو

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 9 شهریور 1400 بروزرسانی: 9 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 56612

به "الزامات ورود ایران به باشگاه نسل پنجم اینترنت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "الزامات ورود ایران به باشگاه نسل پنجم اینترنت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید